Arhiva izleta

Subota - Nedjelja, 13. - 14. srpanj 2024.

Kamniške Alpe, Grintavec, Skuta

Vodič: Vjekoslav Habulinec
Grintovec (2558) je najviši vrh Kamniško Savinjskih Alpa. Nalazi se iznad doline Kamniške Bistrice, Suhog dola i iznad doline Ravenska Kočna. Pogled s vrha najljepši je prema Jezerskoj i Kokrskoj Kočni sa zapadne strane, na sjeveru se lijepo vidi Jezerska dolina i vrhovi iznad Jezerskog, a prema istoku se vidi greben Grintovaca od Dolgog Hrbeta, preko Štruce do Skute (2532 m). Prema jugu vidimo Kalški greben i straga Ljubljansku kotlinu.

PLAN IZLETA

Plan izleta: Polazak na izlet je u subotu 13. srpnja u 6 sati s parkirališta kod Velesajma. Vozimo se do mjestašca Kokra podno Kamniško – Savinjskih Alpa. Nadalje ćemo spomenutu planinu imati pod nogama do nedjelje navečer. Put nas vodi preko prostrane travnate dolina-Dolge njive te Kalškog grebena (2224 m) do Cojzove koče na Kokrskem sedlu (1796 m) gdje noćimo. U nedjelju polazak u 6 sati ka Grintovcu najvišoj točki našeg vikend planinarenja, a u nastvku dana preko Mlinarskog sedla podno Dolgog hrbeta do Skute. Povratak do Cojzove koče preko bivka Pavla Kemperla te nadalje u dolinu Kamniške Bistrice. Povratak u Zagreb u večernjim satima.

TEŽINA IZLETA
Hodanje: subota oko 7 sati hoda, nedjelja oko 9 sati hoda; kondicijski zahtjevno
TROŠKOVI

Cijena prijevoza: autobusom 40 eura (na bazi 25 sudionika); u slučaju malog odaziva organizirati ćemo prijevoz kombijem ili autima

Cijena noćenja: 15 – 20 eura u višekrevetnim sobama za članove pl. društva

HRANA

iz  ruksaka, Cojzova koča

OPREMA
višeslojna odjeća, zaštita od kiše i vjetra, baterijska svjetiljka
Za prijave na izlet i ostale informacije obratite se:
Vjekoslav Habulinec    0921375804    vjekoslav.habulinec@gmail.com

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Vodiči imaju pravo izmjene plana puta prema uvjetima na terenu. Obavezno slušati vodiče!
Svoje smeće uvijek nosite u dolinu!
Poštujte planinu - ona će vam to znati vratiti