Arhiva izleta

Subota - Srijeda, 20. - 24. srpanj 2024.

Crni vrh (kod Platka) - ODGOĐENO

Vodič: Mate Pleić
Crni vrh (1335 m) i Primorski Klek (1210 m) ubrajaju se među vrhove istočnog dijela skupine Obruča jer se izdižu u području koje je prirodan nastavak niza vrhova iznad Grobničkog polja. Ovo područje možemo smatrati i širom okolicom Platka jer su svi glavni prilazi orijentirani na Platak i Kripanjski put koji polazi s ceste za Platak. Planinarima je to područje razmjerno malo poznato jer u njemu nema istaknutih planinarskih odredišta, a ni naselja u podnožju iz kojih bi polazili tradicionalni putovi, no vrijedno je posjeta zbog širokih vidika, lijepih livada i skrovitih šuma. Padine Crnog vrha su šumovite, a sam vrh je uzak, stjenovit i travnat greben s kojeg se pružaju nezaboravni vidici prema Grobničkom polju, Kvarnerskom zaljevu, Jelencu, Guslici, Snježniku i Velikom Risnjaku. Vrh Primorski Klek je kameniti greben dugačak stotinjak metara. Sam greben je potpuno gol, a padine uz vrh su obrasle u visoku bukovu šumu.

PLAN IZLETA

Polazak je 20.7.2024. u 6:00 sati iz Pierottijeve ulice. Uz jedno stajanje za kavu, na parking skijališta Platak trebali bismo stići oko 8:30 te krenuti na stazu. Ukupno će nam trebati oko šest i pol sati hoda za prijeći stazu, a s odmorima oko sedam sati. Po povratku na mjesto polaska uputit ćemo se prema obližnjem planinarskom domu Sušak, gdje ćemo moći pojesti topli obrok. Povratak u Zagreb je isti dan u večernjim satima.

TEŽINA IZLETA
oko šest i pol sati hoda; srednja kondicijska i niska tehnička zahtjevnost, uz malo korištenja ruku za dolazak do vrhova
TROŠKOVI

Cijena i vrsta prijevoza ovise o broju prijavljenih. Akontacija je 10 €. Prijevoz autobusom na bazi 40 prijavljenih je 20 €. Prijave se primaju mailom, telefonski i srijedom na sastanku u društvenim prostorijama HPD Kapela od 19 do 21 h, a prijevoz se plaća na dan izleta.

HRANA

iz ruksaka tijekom hodanja, a kad završimo s hodanjem u planinarskom domu Sušak može se pojesti topli obrok; treba imati dovoljno vode sa sobom, uzeti bar 2 litre

OPREMA
osnovna planinarska oprema, obvezno gojzerice, rezervna odjeća, zaštita od vjetra i kiše
Za prijave na izlet i ostale informacije obratite se:
Mate Pleić    0912200087    matepleic@gmail.com

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Vodiči imaju pravo izmjene plana puta prema uvjetima na terenu. Obavezno slušati vodiče!
Svoje smeće uvijek nosite u dolinu!
Poštujte planinu - ona će vam to znati vratiti