Aktualni izleti

Subota, 15. lipanj 2024.

Panoga

Vodič: Hrvoje Zrnčić
Panoga je najviši velebitski vrh između Tulovih greda i Crnopca. Vidik s nje je takav da zaslužuje posjet. Panoga i njena okolica carstvo su kukova i stijena. Uz put na Panogu nalazi se i jama Mamet. Jamski otvor ima dimenzije 70x60 m, dna 157x87 m i dubine 206 m. Mislim da joj pristaje pridjev jezivo lijepa.

PLAN IZLETA

Krećemo u 6:00 sati s parkirališta južno od Gradske skupštine i vozimo se kombijem i/ili osobnim autima do sela Pećica (iznad Muškovaca) odakle krećemo hodati. Planirajte jesti prije hodanja jer ćemo nastojati što dulje hodati u komadu. Ponesite vodu za cijeli dan. Vraćamo se do Pećica i krećemo u Zagreb. Sve ostalo bit će prilagođeno trenutnom stanju na terenu.

TEŽINA IZLETA
Kondicijski zahtjevno, tehnički otežano. Savladava se oko 800 m visinske razlike na putu do vrha duljine oko 5 km.
TROŠKOVI

25 eura prijevoz

HRANA

Hrana i voda: iz ruksaka, minimalno 2l vode za po putu

OPREMA
Osnovna planinarska – slojevita odjeća, rezervna odjeća, zaštita od sunca, vjetra i kiše.
NAPOMENA

Veći je dio puta nemarkiran, a stanje postojećih markacija nije bajno. Dio puta vodič nije nikad hodao pa neka oni koji namjeravaju ići na izlet budu spremni na pokoje lutanje.

Za prijave na izlet i ostale informacije obratite se:
Hrvoje Zrnčić    0989567335   

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat sa uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima plaćenu članarinu u planinarskom društvu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Vodiči imaju pravo izmjene plana puta prema uvjetima na terenu. Obavezno slušati vodiče!
Svoje smeće uvijek nosite u dolinu!
Poštujte planinu - ona će vam to znati vratiti