Planinarska škola

Nakon nekoliko izleta na Sljeme, noge te vuku u dalje krajeve, ali ne znaš kako ni s kime krenuti? Prije planinarenja se želiš upoznati s opremom i naučiti pružati prvu pomoć u planini? Želiš se naučiti orijentirati u prirodi bez upotrebe mobitela? (Da, i to je moguće!) Ako je tvoj odgovor na samo jedno ili možda čak sva pitanja „da“ ili si samo znatiželjan ili znatiželjna, planinarska škola koju HPD Kapela organizira svakog proljeća pravo je mjesto za tebe.
Kapela je društvo s bogatim iskustvom u organizaciji planinarskih škola – od 2002. godine do danas, brojne su generacije planinara stasale upravo u našoj, kako je od milja volimo zvati, školici te su svi oni kroz 8 predavanja i 8 izleta naučili sve što im je potrebno za odgovoran i bezbrižan boravak u planini. No predavanja i izleti samo su jedan aspekt Kapeline školice čije je održavanje stvorilo ne samo nove planinare već i brojna prijateljstva, pokoju ljubav, a u doista drastičnim slučajevima i brakove i djecu.
Kakvi su dojmovi polaznika i voditelja planinarskih škola bili u prethodnim godinama možeš pročitati u prošlim brojevima časopisa „Kapela“.
Ako ti Kapelina opća planinarska škola zvuči zanimljivo i razmišljaš o prijavi, prije prijave na poziv koji Kapela svakog proljeća objavljuje na svojim internetskim stranicama na umu valja imati sljedeće:
  • polaznici škole mogu biti isključivo članovi planinarskih udruga članica HPS-a s uplaćenom članarinom za tekuću godinu
  • polaznici moraju imati navršenih 15 godina (do punoljetnosti potrebna suglasnost roditelja ili staratelja)
  • prednost kod upisa imaju članovi HPD-a Kapela
Za sva dodatna pitanja možete se javiti na e-mail adresu: hpd.kapela@hps.hr